MH17: у Путіна закликають вірити Кремлю, а не Bellingcat

MH17: у Путіна закликають вірити Кремлю, а не Bellingcat

Укрінформ
У Кремлі сумніваються у правдоподібності доповіді експертно-журналістської групи Bellingcat про розслідування катастрофи малайзійського Boeing у небі над Донбасом в 2014 році і закликають спиратися на російські дані.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Я не знаю, наскільки може бути правдоподібною ця інформація", - сказав він, коментуючи доповідь, що з'явилася у ЗМІ , в якій стверджується, що літак був збитий ракетою з російського комплексу та наводиться його номер. "Звичайно, дуже багато щодо цього трагічного Boeing інформації (з'являється) і переважна більшість цієї інформації носить спекулятивний характер: оперують якимись чутками, якимись підтасованими даними", - вважає Пєсков.

"Є дані, які офіційно надавалися російськими фахівцями, російськими експертами; в першу чергу ми закликаємо орієнтуватися на ці дані", - заявив прес-секретар Путіна. "І є дані, які досі не розкриті поруч держав - України, США, які продовжують викликати питання", - додав він.

"Це ситуація, яку можна офіційно констатувати. А наскільки всі ці висновки правдоподібні, я не можу сказати, що не буду цього робити", - сказав Пєсков.

При цьому він заявив, що "походження і ідентичність цієї групи (Bellingcat – ред.) ще належить встановити".

Пєсков також не став коментувати суть доповіді і дані про нібито номерах ракетних установок. "Ми не володіємо детальними даними про будь-які ідентифікаційними номерах російських озброєнь; це, скоріше, тема, яка стосується експертів міністерства оборони", - сказав він.

Нагадаємо, портал Bellingcat був запущений британським громадянським журналістом Еліотом Хіггінсом влітку 2014 року. Мета проекту - об'єднати зусилля громадських журналістів у розслідуванні поточних подій за відкритими джерелами, таких як відео - та фотоматеріали, супутникові знімки тощо. Серед інших проектів Bellingcat розслідував катастрофу Боїнга-777 в Донецькій області.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-