У

У "голодні протести" не вірять три чверті росіян

Опитування
Укрінформ
Протестний потенціал росіян знаходиться на низькому рівні: більшість громадян не бажають брати участь у мітингах і акціях протесту.

Про це повідомляє "Левада-Центр", який опублікував дослідження "Протестний потенціал".

За даними соціологів, 74% респондентів вважають маловірогідними зараз масові виступи населення проти падіння рівня життя (19% вважають це вірогідним). Якщо такого роду акції відбудуться, брати в них участь готові тільки 11% росіян, а 82% робити цього не планують.

Аналогічна ситуація складається і навколо акцій з політичними вимогами: 78% росіян вважають їх проведення зараз маловірогідним(протилежної думки дотримується 15%). У разі, якщо подібні мітинги відбудуться, в них мають намір брати участь 8% респондентів (83% не готові).

Також під час опитування 95% росіян заявили, що не брали участь протягом останніх 12 місяців в якихось публічних акціях протесту або страйках.

Опитування проведено 22-25 квітня за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб віком 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів країни. Дослідження проводилося вдома у респондента методом особистого інтерв'ю. Статистична погрішність даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-