Праймеріз у Індіані: Трамп виходить на фінішну пряму, Клінтон відстає

Праймеріз у Індіані: Трамп виходить на фінішну пряму, Клінтон відстає

Укрінформ
Чергові праймеріз у штаті Індіана в середу забезпечили мільярдера Дональда Трампа серйозною заявкою на успіх стати єдиним кандидатом від Республіканської партії в подальших перегонах.

У демократів невелику перемогу отримав Берні Сандерс, втім він не дотягується до Гілларі Клінтон по кількості делегатів, передає власний кореспондент Укрінформу.

Штат Індіана став, фактично, останньою серйозною перепоною для Трампа, яку він подолав, набравши понад 50% підтримки виборців-однопартійців. Цей результат означає, що він забирає голоси усіх понад 50-ти делегатів, які мають республіканці в Індіані. Враховуючи цю кількість, Трамп на сьогодні має вже голоси 1007 виборщиків, і для отримання мінімальної кількості – 1237 делегатів – йому вже не знадобиться великих зусиль.

Результати інших кандидатів-республіканців значно різняться. Так, Тед Круз має 546 виборщиків, а Марко Рубіо і Джон Касіч – 173 і 153 відповідно.

Серед кандидатів у Демократичній партії продовжуються змагання серед двох кандидатів. Берні Сандерс отримав незначну перемогу в Індіані, взявши голоси 43 делегатів. У Гілларі цього разу вийшло тільки на 37. Водночас, колишня перша леді і держсекретар лідирує по загальних результатах, набравши 1700 з необхідних 2383 голосів. У арсеналі Сандерса наразі налічується лише 1410 делегатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-