Канада евакуює 60 тис. осіб через лісову пожежу

Канада евакуює 60 тис. осіб через лісову пожежу

Укрінформ
Через лісову пожежу на півночі канадської провінції Альберта примусової евакуації зазнали усі 60 тис. мешканців міста Форт МакМюрей.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу у місцевому пожежному відділенні, нині пожежа займає площу понад 3 тис. га і продовжує поширюватися.

"Вогонь здійнявся на околиці міста ще в понеділок, але до вечора вівторка почав загрожувати середмістю. До гасіння залучено більше сотні вогнеборців, гелікоптери та пожежні літаки. Через віддаленість населеного пункту, підтягти підкріплення дуже проблематично", - зазначили пожежники.

Основна дорога, що веде із Форта Макмюрей на південь, була практично заблокована у довжелезному заторі з машин погорільців. Провінційній владі вдалося терміново обладнати пункт евакуації за 20 км від міста, але люди його заповнили всього за кілька годин, тому довелося організувати ще дві інші локації.

Боротьба із вогнем не спиняється ні на хвилину, але через посушливу погоду зупинити його поширення поки не вдається. Причина пожежі залишається невідомою.

Нинішня евакуація через лісову пожежу стала найбільшою в історії Альберти. Форт МакМюрей є центром одного із найбільших канадських нафтових родовищ і тому відзначався дуже високим рівнем життя та одними із найвищих середніх зарплат у всій країні, незважаючи на географічну віддаленість від інших населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-