Керрі назвав дедлайн для початку політичного переходу в Сирії

Керрі назвав дедлайн для початку політичного переходу в Сирії

Укрінформ
Глава Державного департаменту США Джон Керрі визначив дату 1 серпня дедлайном для початку процесу політичного переходу в Сирії, внаслідок якого уряд Башара Асада має бути усунутий від влади.

Про це він заявив у вівторок, виступаючи під час брифінгу в Держдепі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Запланована дата для переходу (в Сирії – ред.) - 1 серпня. Щойно розпочався травень, отже або щось відбуватиметься впродовж найближчих кількох місяців, або ж доведеться діяти зовсім по-іншому", - заявив державний секретар США.

Заява Керрі пролунала після повернення його з Женеви, де він упродовж двох днів обговорював, у тому числі зі спецпосланником ООН Стаффаном де Містурою можливі шляхи заспокоєння ситуації в Сирії, передусім на тлі запеклих боїв під Алеппо. У цьому зв'язку він наголосив, що неможна дозволити втрати місто.

Керрі зазначив, що США веде діалог з Росією, яка має прямий вплив на режим Асада, з метою встановлення стійкого режиму припинення бойових дій. Він висловив сподівання, що ближчим часом таки вдасться створити більш стійкий механізм перемир'я в країні та повернути до столу переговорів усіх часників мирного процесу. У цьому зв'язку Керрі наголосив, що має надію досягти нової угоди про припинення бойових дій у Сирії вже найближчим часом – впродовж днів або тижнів.

При цьому глава американської дипломатії підкреслив, що війні в Сирії не вдасться покласти край, поки Башар Асад перебуває при владі.

"Поки Асад перебуває при владі, опозиція воюватиме проти нього", - підкреслив Керрі, зауваживши, що Асад не здатен об'єднати країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-