США зберігають окремий підхід до санкцій проти РФ щодо Криму і Донбасу

США зберігають окремий підхід до санкцій проти РФ щодо Криму і Донбасу

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не має наміру поєднувати санкції проти Росії, пов'язані з незаконною анексією РФ Кримського півострова та її агресією на сході України.

Дія цих обмежень продовжуватиметься, відповідно, до звільнення Криму та виконання Москвою Мінських угод, заявив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Загалом, існуючі санкції накладені нами на Росію з метою тиску на російський уряд, щоб він поважав суверенітет України, територіальну цілісність, в тому числі, відновлення контролю України над її східною частиною. Ми збираємося продовжувати дії санкцій до тих пір, поки Росія не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - пояснив Кірбі.

Санкції, які були введені через Крим, за його словами, "залишатимуться чинними доти, поки там триває російська окупація та анексія".

Відповідаючи на запитання щодо недавнього законопроекту на підтримку України, внесеного в Палату представників США, Кірбі зауважив, що Держдеп консультуватиметься із Конгресом з цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у нижній палаті Конгресу США з'явився законопроект H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні". Законопроект має на меті, зокрема, "стримування, відсіч та покладення краю російській агресії в Україні для допомоги демократичному переходу України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-