Париж сказав «ні» торговельній угоді між ЄС і США

Париж сказав «ні» торговельній угоді між ЄС і США

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що на даному етапі Франція виступає проти положень угоди Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP) між США і ЄС.

Про це він заявив у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Ми б ніколи не погодилися підірвати ключові принципи для нашого сільського господарства, нашої культури, принципи взаємного доступу на відкритий ринок. На даному етапі переговорів Франція каже «ні», - наголосив він.

Раніше у вівторок державний секретар з питань зовнішньої торгівлі Франції Матіас Фекль визнав такой сценарій найбільш імовірним. 

Заяви президента та представника уряду Франції пролунали на наступний день після того, як Greenpeace закликав до зупинки переговорів. Зокрема, у розпорядженні організації виявилися 248 сторінок документів, підготовлених у рамках TTIP між США і ЄС, згідно з якими існує великий ризик порушення стандартів Євросоюзу в сфері охорони довкілля та охорони здоров'я.

Водночас єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем спростувала можливість зниження стандартів ЄС, назвавши витік у Greenpeace «бурею в склянці». 

Нагадаємо, що учасники переговорів по ТТІР виступали за те, щоб досягти угоди перш ніж президент США Барак Обама залишить свою посаду в січні, але суперечливі елементи досі залишаються у центрі перемовин сторін, починаючи від стандартів безпеки харчових продуктів і до підтримки малого бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-