США і ЄС скликають засідання Енергетичної ради

США і ЄС скликають засідання Енергетичної ради

Укрінформ
Засідання Енергетичної ради США-ЄС, спрямоване на розвиток трансатлантичного співробітництва в галузі та посилення енергетичної безпеки, відбудеться в середу в Державному департаменті США.

Про це офіційно повідомили у вівторок у американському зовнішньополітичному відомстві, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Енергетична Рада, форум з питань пріоритетів в енергетичній галузі США і ЄС, сприяє енергетичній безпеці, що грунтується на прозорих, відкритих і безпечних глобальних енергетичних ринках. Це також сприяє розвитку співробітництва з ефективного й сталого використання енергії та проведення спільних досліджень і розробки у сфері екологічно чистих джерел енергії та енергоефективних технологій", - зазначили в Держдепі.

Відомо також, що головуватимуть на засіданні з американського боку державний секретар США Джон Керрі й міністр енергетики Ернест Моніс. З європейського боку будуть представлені віце-президент і верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, віце-президент ЄС з питань енергетики Марош Шефчович, єврокомісар з питань клімату та енергетики Аріас Каньєте, а також міністр з питань охорони навколишнього середовища Нідерландів Шарон Дейксма.

Це буде вже сьоме засідання Енергетичної ради США-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-