Глава Пентагону не впевнений, що Росія прагне стратегічної стабільності

Глава Пентагону не впевнений, що Росія прагне стратегічної стабільності

Укрінформ
Риторика Москви з натяками про застосування ядерної зброї ставить під сумнів заяви російського керівництва щодо досягнення стратегічної стабільності в регіоні.

Про це зазначив міністр оборони США Ештон Картер, виступаючи у вівторок у німецькому Штутгарді, передає телеканал ABC News.

"Брязкання ядерною зброєю в Москві ставить тривожні запитання щодо прихильності російських лідерів до стратегічної стабільності, поваги до норм проти застосування ядерної зброї", – наголосив Картер.

Водночас, він зауважив, що Сполучені Штати не прагнуть холодної, не кажучи вже про гарячу війну з Росією. "Ми не прагнемо також зробити Росію ворогом. Але не сумнівайтеся, ми захищатимемо наших союзників в рамках міжнародного порядку", - підкреслив глава оборонного відомства США.

Зауваження Картера відображають загострення відносин США і РФ на кількох фронтах, у тому числі втручання РФ у східну частину України, анексія нею Кримського півострова в 2014 році, а також те, що Картер назвав "спробою Росії залякати своїх балтійських сусідів", з якими США мають договір у рамках НАТО щодо забезпечення колективної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-