У Франції антимоскітний бум в очікуванні вірусу Зіка

У Франції антимоскітний бум в очікуванні вірусу Зіка

Укрінформ
Потепління, яке нарешті прийшло до Франції у травні, окрім гарної погоди обіцяє неприємні сюрпризи мешканцям країни, зокрема, активність комарів, які переносять вірус Зіка.

Поки французькі експерти прогнозують влітку нашестя інфікованих комарів, мешканці півдня країни скуповують антимоскітні засоби, повідомляє телеканал BFM-TV.

«Небезпека поширення вірусу Зіка, який до цього часу уражав переважно мандрівників та мешканців Латинської Америки, погрожує Франції цього літа. Французи, що мешкають на півдні країни, масово скуповують антимоскітні засоби, побоюючись приходу вірусу Зіка до Франції», - повідомляє телеканал.

Зазначається, що продаж протимоскітних лікарських та захисних засобів цього року зросли у 6 разів у порівнянні з 2015 роком.

За словами президента французької асоціації Vigilance-Moustiques Стефана Робера, найбільш уразливою категорією з-поміж населення залишаються вагітні жінки, діти та люди, що страждають на алергію.

«Саме ці люди мають вжити необхідних заходів захисту», - сказав він.

Фахівці французького інституту Пастера, оцінюючи ризики, зазначають, що не варто перебільшувати загрозу епідемії вірусу Зіка, яка вірогідно не перевищуватиме статистичні показники захворювання на малярію та лихоманку Денге. За їхніми даними, зростання чисельності інфікованих може припасти на серпень, коли французи повертатимуться з літніх олімпійських ігор в Бразилії. Медики  радять при появі перших ознак нездужання одразу звертатися до фахівців.

Раніше повідомлялося, що у світі вже налічується 1,5 мільйона інфікованих вірусом Зіка людей. Найбільш небезпечними зонами для інфікування, як і раніше,  залишаються країни  Латинської Америки та Карибського басейну. Загалом більше 2 мільярдів людей проживають в регіонах світу, де існує небезпека поширення вірусу.

Як відомо, переносником вірусу Зіка є комарі роду Aedes. На даний час лікування і вакцини від нього не існує. Найбільш небезпечним він є для вагітних жінок, оскільки викликає мікроцефалію у новонароджених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-