Франція підтримає призначення Хелен Кларк на посаду генсека ООН

Франція підтримає призначення Хелен Кларк на посаду генсека ООН

Укрінформ
Франція підтримає кандидатуру екс-прем'єр-міністра Нової Зеландії та керівника Програми розвитку ООН Хелен Кларк на посаду генерального секретаря ООН.

Про це в Окленді заявив прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс, повідомляє AFP.

«На нашу думку, майбутній генеральний секретар ООН повинен відповідати кільком критеріям, зокрема, бути представником політичної влади, мати менеджерські компетенції та добре знатися у миротворчій сфері. Цим вимогам має відповідати кожен кандидат на керівну посаду в ООН. Мадам Кларк, на нашу думку, відповідає усім цим критеріям і є найкращою кандидатурою для цієї організації», - сказав Мануель Вальс під час прес-конференції в Окленді.

Раніше повідомлялося, що кандидатуру Кларк готові підтримати США, Велика Британія, Австралія і кілька європейських країн. Росія підтримуватиме кандидата від Болгарії, нинішнього директора ЮНЕСКО Ірину Бокову, яка є випускницею та почесним доктором Московського державного інституту міжнародних відносин, досі не припиняє відвідувати Росію, а мережа переповнена її фотографіями з Путіним.

Наразі всього зареєстровано вісім кандидатів на посаду генерального секретаря ООН - чотири чоловіки й чотири жінки. Шестеро з них представляють країни Східної Європи: Македонію, Хорватію, Чорногорію, Словенію, Болгарію й Молдову. Ще двоє номінантів є вихідцями країн, які не належать цьому регіону - Португалії й Нової Зеландії. При цьому не виключається, що кількість кандидатів може зрости, у тому числі за рахунок регіону Латинської Америки.

Вперше за історію існування Організації Об'єднаних Націй серед кандидатів на головний пост представлені вихідці з країн Східної Європи. За класифікацією ООН, існує п'ять регіональних груп. Серед них - Західноєвропейска, Східноєвропейська, Азійська, Африканська, а також Латиноамериканська й Карибська. Новий генсек розпочне виконання обов'язків 1 січня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-