На Нємцовому мосту відновили народний меморіал

На Нємцовому мосту відновили народний меморіал

Фото
Укрінформ
По закінченні первомайської ходи через Нємцов міст волонтери почали відновлювати народний меморіал на місці вбивства Бориса Нємцова навпроти Кремля.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ніяких домовленостей, щоб меморіал на місці вбивства Нємцова не зачищали, немає. Влада зносить його, ми, волонтери, відновлюємо. І будемо відновлювати. Зараз є кілька різних груп, які домовляються про чергування», - сказав громадський активіст, волонтер Аркадій Коніков.

Він нагадав, що у свій час про те, щоб меморіал Нємцова не прибирали, домовлявся депутат Держдуми Дмитро Гудков. Але зараз про це ніхто вже не згадує.

Нагадаємо, в ніч з 29 на 30 квітня та з 30 квітня на 1 травня в Москві двічі зачищали меморіал на місці вбивства Бориса Нємцова на великому Москворецькому мості, які відтоді називають Нємцов міст. Першу зачистку проводили працівники поліції, друга – «Міськмосту». Влада це пояснювали необхідністю підготуватися до першотравневої ходи. Однак коли активісти попросили дати можливість організовано забрати портрети, плакати, відра з квітами, їм у цьому було грубо відмовлено. Все звалили купою в машину.

Фото Олега Кудріна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-