Брідлав: США мають розширити розвідку проти Росії

Брідлав: США мають розширити розвідку проти Росії

Укрінформ
Сполучені Штати застосовують надто мало засобів розвідки на напрямі загроз з боку Росії та мали б сконцентрувати свої технічні можливості на зростанні військової потужності РФ.

На цьому наголосив у інтерв'ю WSJ діючий командувач Об'єднаними силами НАТО в Європі американський генерал Філіп Брідлав, який завершує свою каденцію наступного тижня.

"Ми бачимо, що Росія не прийняла пропозиції партнерства та обрала шлях войовничості", - зауважив генерал, підкресливши, що Вашингтону потрібно переглянути свою політику в цьому питанні.

Брідлав наголосив, що Штати "потребують залучення більших ресурсів технічної розвідки проти РФ", у тому числі супутників-шпигунів, щоб стежити як за передислокацією військ, так і активністю таборів підготовки терористів, сфокусувавшись на загрозах з боку РФ.

Генерал Брідлав є одним із головних архітекторів відповіді США на російську агресію в Європі, зазначає видання. За його командування були застосовані заходи зі зміцнення східноєвропейських країн з розгортанням певної кількості американських військ, а також зусилля щодо збільшення кількості військових НАТО – до 4 тисяч на східному фланзі альянсу.

Наступного тижня Брідлав передасть свій пост генералу Кертісу Скапарротті, який командував до цього військами США в Кореї. Хоча генерал Скапарротті під час слухань у Конгресі висловив рішучу готовність долати виклик Росії по відношенню до НАТО, деякі посадовці у США вважають, що він висловлюється менш прямо, ніж генерал Брідлав, пише видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-