У Стамбулі під час розгону першотравневого мітингу загинула людина

У Стамбулі під час розгону першотравневого мітингу загинула людина

Укрінформ
У столиці Туреччини Стамбулі пройшли першотравневі демонстрації. Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ для їх розгону.

Про це пише Reuters.

Крім того, представники служб безпеки затримали кількох маніфестантів, щоб перешкодити сотням бажаючих продовжити акцію на головній у Стамбулі історичній площі Таксім, де заборонили проводити мітинги.

В результаті розгону демонстрації загинув один чоловік, пише газета Hurriyet з посиланням на агентство Dogan.

57-річного чоловіка задавив водомет, коли він переходив вулицю поруч із площею Таксім. Чоловіка з численними травмами відвезли в лікарню, там він помер.

Всього у неділю, 1 травня, в найбільшому турецькому місті задіяні 15 000 поліцейських і 120 водометів, передає агентство Anadolu. Воно також повідомило, що в Анкарі були затримані чотири ймовірних бойовиків ІДІЛ, які нібито планували теракти під час першотравневих заходів у столиці Туреччини. Затримані є громадянами Сирії і вже деякий час проживають в Анкарі.

В інших містах Туреччини першотравневі марші пройшли без ексцесів, проте в Газіантепі захід скасували після вибуху біля відділку поліції, що забрав життя двох людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-