В ЄС закликали до якнайшвидшого відновлення порядку в Багдаді

В ЄС закликали до якнайшвидшого відновлення порядку в Багдаді

Укрінформ
Штурм іракського парламенту і бурхливі протести в Багдаді створюють ризик подальшої дестабілізації і без того напруженої ситуації та виглядають як навмисний зрив демократичного процесу.

Про це йдеться в заяві високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні.

"Швидке відновлення порядку - в інтересах іракського народу, який занадто довго страждає через відсутність стабільності в країні, а також в інтересах усього регіону, що протистоїть багатьом загрозам", - наголосила глава європейської дипломатії.

За словами Могеріні, ЄС підтримує усі зусилля прем'єр-міністра Іраку Хайдера аль-Абаді та інших політичних лідерів, спрямовані на пошук виходу з нинішньої політичної ситуації глухого кута, і закликає усіх парламентаріїв і громадськість підтримати ці зусилля, а не підривати їх.

"Дуже важливо, щоб усі іракці й усі регіональні і міжнародні гравці сприяли створенню атмосфери співпраці і демократичного політичного процесу для стабілізації ситуації в країні", - підкреслила Могеріні.

Нагадаємо, 30 квітня у Багдаді запровадили надзвичайний стан. Влада ухвалила таке рішення після того, як прихильники лідера мусульман-шиїтів Іраку Муктаді ас-Садра увірвалися в суботу в будівлю Ради представників (парламенту). За кілька годин до цього послідовники богослова почали акцію протесту проти корупції в країні. Вони також вимагали від депутатів провести голосування щодо нового складу уряду. У підсумку засідання було перенесено в черговий раз, що викликало гнів демонстрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-