Канада стурбована третім поспіль перенесенням виборів на Гаїті

Канада стурбована третім поспіль перенесенням виборів на Гаїті

Укрінформ
Канада засуджує вже третє поспіль перенесення виборів на Гаїті та висловлює занепокоєння з того приводу, що голосування може не відбутися аж до жовтня.  

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Канади Стефана Діона.

«Важливо, аби гаїтянські політики вжили необхідних та відповідальних кроків для швидкого відновлення конституційного порядку, щоб мати змогу сповна присвятити себе вирішенню проблем мешканців Гаїті», - сказав Діон.

Він висловив занепокоєння через невиконання лідерами Гаїті обіцянки, даної у лютому, щодо завершення виборчого процесу протягом 90 днів. «Як партнер Гаїті, Канада знову закликає гаїтянських політиків докласти усіх можливих зусиль до того, аби другий тур президентських виборів було проведено мирно та якомога скоріше. Канада продовжуватиме вести діалог із лідерами Гаїті на підтримку демократичних прагнень гаїтян», - наголосив очільник зовнішньополітичного відомства Канади.

Влада Гаїті вже кілька разів з різних причин відкладала проведення другого туру президентських виборів. Попередній президент Мішель Мартейї запропонував провести їх разом із виборами до Сенату, призначеними на 30 жовтня, аби зекономити державні кошти. Політична криза триває на Гаїті із жовтня минулого року, коли результати першого туру президентських виборів були піддані критиці з боку кандидатів, що програли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-