Держдеп США звернувся до поляків з нагоди Дня Конституції

Держдеп США звернувся до поляків з нагоди Дня Конституції

Укрінформ
Державний департамент США оприлюднив офіційне привітання до Республіки Польща з нагоди Дня Конституції, яке припадає на 3 травня.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як написав у привітанні до поляків держсекретар США Джон Керрі, зв’язки між обома народами – американським та польським – мають глибоку генезу й сягають часів проголошення США своєї незалежності. Ці зв’язки були міцними у Другій світовій війні, а на їхню тривалість та міцність впливає те, що обидва народи мають спільні ідеали.

«Сьогодні наші народи тісно співпрацюють на багатьох полях, як економічному, так і в галузі безпеки. Наші солдати воюють пліч-о-пліч у багатьох частинах світу. Ми разом будемо протиставитися загрозі для безпеки, а також разом будемо діяти задля добра наших громадян», - написав у зверненні до поляків держсекретар США.

Він також додав, що «як я, так і президент Обама, чекаємо зустрічі з Вами на липневому саміті НАТО у Варшаві, котрий стане нагодою, щоб показати міцність і тривкість розвитку нашого союзу в період виникнення у світі різноманітних напружень».

Це перше, поки що неофіційне, підтвердження участі у варшавському саміті президента та держсекретаря США, зазначає видання. Саміт Північноатлантичного альянсу відбудеться 8-9 липня у Варшаві, на ньому має прозвучати рішення щодо зміцнення східного флангу НАТО.

Національне свято Третього травня (Święto Narodowe Trzeciego Maja) встановлене на честь прийняття Конституції Речі Посполитої 1791 року. Це була перша конституція сучасної Європи і друга в світі після американської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-