Канада звинувачує Китай у обмеженні громадянського суспільства

Канада звинувачує Китай у обмеженні громадянського суспільства

Укрінформ
Канада занепокоєна з приводу ухвалення Китаєм законодавства, яке обмежує роботу іноземних недержавних організацій.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.

«Розвинене громадянське суспільство становить основу для процвітання, стабільності та прогресу. Схоже, що новий закон обмежує простір для громадянського суспільства у Китаї. Він також може створити перешкоди для міжкультурних контактів між Китаєм та Канадою, від яких отримують переваги обидві країни», - сказав Діон.

Глава канадського МЗС закликав Пекін створити сприятливий клімат для безпечної роботи недержавних організацій у країні. «Ми звертаємося до китайської влади із закликом створити безпечну та справедливу атмосферу, яка дозволить НДО ефективно працювати в Китаї», - наголосив очільник зовнішньополітичного відомства Канади.

Нагадаємо, що згідно із новим законом, міністерство громадської безпеки Китаю стало відповідальним за реєстрацію іноземних НДО, яких у Піднебесній нараховується більше 10 тис. Закон також вимагає від неприбуткових організацій щорічно публікувати звіт, який включатиме зокрема дані щодо усіх фінансових операцій. Окрім цього, поліція отримала права на власний розсуд проводити обшуки в офісах НДО та викликати на допити їх представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-