Керрі обговорив з Лавровим загострення в Сирії

Керрі обговорив з Лавровим загострення в Сирії

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі мав телефонну розмову в п'ятницю з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, під час якої обговорив, зокрема, порушення режиму припинення бойових дій у Сирії.

Про це повідомив у той же день під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вони говорили про припинення бойових дій, про зусилля, які мають місце, щодо зміцнення перемир'я в окремих частинах Сирії, але також про політичний процес врегулювання ситуації в Сирії ", - поінформував представник американської адміністрації.

Він уточнив, що порушення умов перемир'я, а також відкриття вогню спостерігається, в більшій мірі, у двох регіонах Сирії – у Латакії та Східній Гуті, а також в кількох інших місцях, у тому числі в Алеппо. У цьому зв'язку він висловив занепокоєння у зв'язку з атаками режиму сирійської опозиції, обстрілами цивільних об'єктів, у тому числі медичних закладів.

Чи обговорювали глави зовнішньополітичних відомств США і Росії українське питання під час останньої розмови по телефону, невідомо. Як зазначив представник Держдепартаменту, на момент брифінгу, відомство ще не підготувало офіційного повідомлення з тезами про переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-