США: Збій космічного запуску в березні спричинив російський двигун

США: Збій космічного запуску в березні спричинив російський двигун

Укрінформ
Збій під час запуску з мису Канаверал (США) ракетоносія Atlas V 22 березня цього року стався через неправильну роботу клапана в російському двигуні РД-180, який використовується в цій системі.

Про це повідомило в п'ятницю із посиланням на офіційні джерела видання Florida Today

"Під час запуску 22 березня корабля з вантажем для Міжнародної космічної станції на мисі Канаверал двигун (ракети) РД-180 російського виробництва припинив працювати на шість секунд раніше. Двигун верхньої ступені був запущений на хвилину раніше, щоб урятувати місію та забезпечити досягнення космічного апарату Cygnus своєї орбіти", - зазначається в повідомленні.

У компанії United Launch Alliance, яка готувала запуск корабля, в п'ятницю офіційно поінформували, що інженери встановили передчасне завершення роботи регулюючого клапана паливної суміші в РД-180, який обмежує подачу палива у двигун.

Через цю аварію наступний запуск ракетоносія, обладнаного російським двигуном РД-180, який планувався на 5 травня, відкладено. "На додаток до аналізу й тестування всі двигуни РД-180 піддаються додатковій перевірці", - повідомили в компанії. Черговий ракетоносій має вивести на орбіту супутник зв'язку військово-морського флоту США, йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-