Космодром

Космодром "Восточный": главі компанії-підрядника дали 3 роки колонії

Укрінформ
Генерального директора Тихоокеанської мостобудівної компанії (ТМК), яка була підрядником будівельних робіт на космодромі "Восточный", Ігоря Нестеренка засуджено до 3 років 3 місяців позбавлення волі.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на старшого помічника керівника слідчого управління СК РФ по Приморському краю Аврору Римську. 

"Уссурійський районний суд визнав Нестеренка винним у шахрайстві (ч.4 ст.159 КК РФ) і призначив йому покарання у вигляді 3 років 3 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму... Другий судовий розгляд відносно Нестеренка за фактом невиплати зарплати працівникам ТМК триває", - повідомила представниця СК.

Уточнюється, що кримінальна справа розглянута у суді в особливому порядку. 

ЗАТ "Тихоокеанська мостобудівна компанія", окрім космодрому "Восточный", працювала на інших найбільших будівництвах на території РФ, зокрема, вона зводила міст через бухту Золотий Ріг у Владивостоці.

Ще у квітні 2015 року співробітники ТМК, які працювали на будівництві космодрому, написали на дахах вагончиків звернення до президента РФ Володимира Путіна, поскаржившись на невиплату зарплат. Відтоді до останнього часу ситуація принципово не змінилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-