Постраждалі в аеропорту Домодєдово вимагають арешту його активів

Постраждалі в аеропорту Домодєдово вимагають арешту його активів

Укрінформ
Сторона постраждалих у справі про теракт у аеропорту Домодєдово у 2011 році вимагає накласти арешт на його майно задля забезпечення цивільних позовів.

Про це розповів «Ведомостям» адвокат Ігор Трунов.

«Ми просили слідство заарештувати майно аеропорту задля забезпечення цивільних позовів... Голова СК РФ Олександр Бастрикін озвучив суму компенсацій у $5 млн кожному постраждалому, ми від неї відштовхуємося», - зазначив Трунов, який представляє інтереси 42 постраждалих.

Якщо власника аеропорту Дмитра Камєнщика буде визнано винним, то виходить, що для виплати компенсацій 97 постраждалим виходячи з названої Бастрикіним суми треба буде $485  млн. Якщо позови подадуть всі 209 постраждалих (у теракті загинуло 37, постраждали 172 особи), сума зросте до $1 млрд.

До суду клопотання слідства про арешт майна поки що не надходило. За даними заступника гендиректора аеропорту Домодєдово Дениса Нуждіна, слідчі вже почали складати список майна аеропорту — «мабуть, з метою майно заарештувати».

Нагадаємо, керівництво аеропорту Домодєдово обвинувачується у незабезпеченні достатніх заходів безпеки, внаслідок чого терорист-смертник зміг безперешкодно пройти у зал прильоту міжнародних рейсів і привести у дію вибуховий пристрій. Обвинувачення пред'явлене і власникові аеропорту Дмитру Камєнщику, якого відпустили під домашнім арешт. Проте експерти називають те, що відбувається, рейдерським захватом на вищому рівні кращого російського аеропорту, оскільки забезпечувати «достатні заходи безпеки» керівництво Домодєдово не мало права згідно з існуючим законодавством. У 1992 році адвоката Ігоря Трунова було затримано і у 1995 році засуджено до 6 років позбавлення волі за рейдерське шахрайство з придбанням квартир (у 1998 році Мосміськсуд скасував це рішення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-