Пентагон покарає військових за авіаудар по

Пентагон покарає військових за авіаудар по "Лікарях без кордонів"

Укрінформ
Пентагон притягнув до дисциплінарної відповідальності 16 військовослужбовців за помилку, що призвела до авіаудару по лікарні "Лікарів без кордонів" в місті Кундуз на півночі Афганістану восени минулого року.

Про це повідомляє Los Angeles Times.

"Жоден з військових не буде притягнутий до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що один із офіцерів був відсторонений від командування і відкликаний з Афганістану. Решта отримала менш суворі покарання. Так, з шістьома були проведені консультаційно-рекомендаційні бесіди, сім військових отримали догани та ще двоє були направлені на курси підвищення кваліфікації.

Розслідування Пентагоном трагічного інциденту, в результаті якого загинули 42 медичних працівники, пацієнти та інші цивільні афганці, а також десятки отримали поранення в травмпункті лікарні в Кундузі, тривало понад 6 місяців.

Нагадаємо, 3 жовтня 2015 року авіаудар по лікарні, якою керувала міжнародна неурядова організація "Лікарі без кордонів", був, ймовірно, помилково, нанесений ВПС США. У США зазначили, що удар був здійснений на підставі даних афганських сил, які запросили підтримку з повітря під час зіткнення з бойовиками "Талібану".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-