Туреччина виконає умови для безвізового режиму з ЄС до 2 травня

Туреччина виконає умови для безвізового режиму з ЄС до 2 травня

Укрінформ
Туреччина очікує ухвалити законодавство, необхідне для візової лібералізації з Європейським Союзом, до понеділка, 2 травня.

Про це заявив міністр Туреччини у питаннях відносин з ЄС Волкан Бозкир, повідомляє Daily Sabah.

«Очікується, що законодавство, необхідне для виконання вимог з візової лібералізації з ЄС, буде прийняте до понеділка», - заявив міністр.

За словами Бозкира, на шляху досягнення домовленостей між Туреччиною та ЄС немає перешкод, але Туреччина може скасувати угоду з ЄС про реадмісію мігрантів, якщо не буде візової лібералізації для турецьких громадян.

Міністр також зазначив, що рекомендацію про скасування віз від ЄС слід чекати у вівторок, 3 травня.

Раніше Туреччина попереджала ЄС, що скасує домовленості з ним про мігрантів, якщо ЄС не стримає своє слово, в тому числі в питанні надання безвізового режиму турецьким громадянам.

Як повідомлялося, 3 лютого в рамках врегулювання міграційної кризи країни ЄС домовилися про надання багатомільярдного пакету допомоги для Туреччини, також їй обіцяють перспективу безвізового режиму з країнами Шенгенської зони і прискорення переговорів про її членство в ЄС.

18 березня Євросоюз і Туреччина досягли орієнтовного угоди, за якою всі нелегальні мігранти, які прибули до Греції з Туреччини, починаючи з 20 березня, будуть депортовані назад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-