Чуркін знову звинуватив Захід у розв'язанні кризи в Україні

Чуркін знову звинуватив Захід у розв'язанні кризи в Україні

Укрінформ
Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін під час Ради Безпеки ООН по Україні прогнозовано побудував свій виступ на тезах російської пропаганди, звинувативши Захід і Україну в конфлікті на Донбасі й назвавши Крим "півостровом стабільності".

Засідання Радбезу пройшло в четвер у Нью-Йорку, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Американський і англійський постійні представники сьогодні дивним чином намагалися пов'язати початок кризи з возз'єднанням Криму з Росією. Не треба пересмикувати - свою провину в розв'язанні кризи вам все одно не вдасться замазати. А Крим зараз – півострів стабільності в порівнянні з Донбасом і всією Україною", - наголосив Чуркін у своєму виступі.

При цьому він заявив, що Рада Безпеки використовується в українському питанні як пропагандистський майданчик, а позицію Вашингтона назвав "політикою з подвійним дном, яка підриває довіру до своїх дій як в Україні, так і в інших випадках".

Представник РФ також звинуватив Київ у невиконанні комплексу заходів за Мінськими угодами, заявивши водночас, що таку точку зору Росії "поділяють і на Заході". До того ж, російський представник намагався нав'язати Україні в обов'язок проведення діалогу з так званими "представниками Донбасу".

Крім того, за словами Чуркіна, українські Збройні сили стали ініціаторами напруження на Донбасі, яке зараз досягло пікової фази після серпня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-