ОБСЄ збільшить кількість спостерігачів на Донбасі – Апакан

ОБСЄ збільшить кількість спостерігачів на Донбасі – Апакан

Укрінформ
ОБСЄ, яка веде спостереження навколо та в конфліктній зоні на сході України, планує збільшити кількість та розширити географічне розташування своїх спостерігачів.

Про це заявив у четвер під час засідання Ради Безпеки ООН Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Посол Ертугрул Апакан, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вже збільшили кількість точок, звідки проводимо моніторингові заходи, ці місця перебувають на території, підконтрольній українському уряду. Зараз ми маємо 30 баз, але ж необхідність створити додаткові бази, в тому числі, на території антиурядових сил", - зауважив Апакан.

Він підкреслив, що для цього потрібно отримати гарантії безпеки інспекторів ОБСЄ.

"Зараз у нас задіяно 700 спостерігачів з 47-ми країн, ми поставили завдання збільшити кількість спостерігачів як щодо їх загальної кількості, так і географічного охоплення", - наголосив глава спостережної місії.

Водночас, зауважив він, поступово розширяються технічні можливості місії. Так, за його словами, з'являється більше технічних можливостей для ведення аерофотозйомки, космічної зйомки, а також інших способів для спостереження за ситуацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-