Пентагон пояснив розширення військового контингенту в Сирії

Пентагон пояснив розширення військового контингенту в Сирії

Укрінформ
Збільшення кількості військового контингенту США в Сирії в шість разів спрямоване, головним чином, на розширення можливостей місцевих сил безпеки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер під час слухань в Комітеті Сенату США з питань збройних сил, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Як президент США оголосив у понеділок, ми збільшуємо сили США (в Сирії - ред.) у шість разів - від 50 до 300 військовослужбовців. 250 військових додаткового персоналу, в тому числі сил спеціальних операцій, дозволять розширити наші постійні зусилля щодо виявлення, проведення тренувань та ефективного забезпечення місцевих сил, які протистоять ІДІЛ всередині Сирії, особливо серед сунітського арабського населення", - зауважив глава Пентагону.

Крім того, підкреслив Картер, американські підрозділи "також служитимуть в якості хабу для об'єднання сил спеціальних операцій партнерів - як з Європи, так і з країн Перської затоки - що збільшить зусилля по боротьбі з ІДІЛ коаліції в цілому".

Водночас, за словами міністра, американські сили також продовжать навчати та екіпірувати сирійські сили за межами країни з метою підвищення їхньої боєздатності в протистоянні ІД, а також посилення можливостей коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-