Черговий раунд переговорів щодо Сирії буде в травні - ООН

Черговий раунд переговорів щодо Сирії буде в травні - ООН

Укрінформ
Черговий раунд мирних переговорів по Сирії проведуть в наступному місяці. До цього часу потрібно встановити припинення вогню.

Про це заявив спецпосланець ООН по Сирії Стеффан де Містура після брифінгу в Радбезі Організації Об'єднаних Націй, передає Daily Times.

"Очікую визначення дати (переговорів - ред.)... Як ви можете мати істотні переговори, коли є новини виключно про вибухи і обстріли?", - заявив де Містура, вказавши, що черговий раунд переговорів очікується в травні.

Він наголосив, що Сполученим Штатам, які підтримують деякі повстанські групи, і Росії, як союзнику режиму, необхідно вживати конкретних заходів ще до відновлення переговорів.

Крім того, де Містура виразив надію, що світові держави-лідери використовуватимуть свої важелі для зміцнення режиму припинення вогню.

Ця заява була зроблена після того, як підрозділи Асада нанесли удари по лікарні Алеппо та прилеглих житлових будинках пізно ввечері в середу, в результаті чого загинули щонайменше 20 цивільних осіб, в тому числі двоє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-