Німеччина не хоче участі України в навчаннях Анаконда-2016

Німеччина не хоче участі України в навчаннях Анаконда-2016

Укрінформ
Німеччина хоче, аби Україна не брала участі у найбільших цього року навчаннях НАТО у східній Європі Анаконда-2016, які відбудуться у Польщі та акваторії Балтійського моря. Однак Польща наполягає на тому, що участь Києва є “ключовою справою”.

На цьому під час засідання комісії з питань оборони Сейму Польщі, де розглядалися питання підготовки до навчань Анаконда-2016, наголосив командувач Оперативного командування видів збройних сил РП генерал Марек Томашицький, передає кореспондент Укрінформу.

“Німеччина дуже сильно хотіла, щоб в навчаннях Аnakonda не взяла участь Україна. Однак в цьому питанні як нинішній міністр національної оборони (МНО) Антоній Мацеревич, так і його попередник Томаш Сємоняк жорстко дотримувалися курсу, що участь України для нас (Польщі – ред.) є ключовою”,- підкреслив Томашицький.

Він додав, що Польща не відмовляється від своєї позиції.

Томашицький зазначив, що Німеччина також відмовляється від переміщення колон американських військ, які братимуть у навчаннях в Польщі, дорогами країни. “Ймовірно, ми перевірятимемо наші запасні можливості з півдня”,- зазначив польський генерал.

Присутній на засіданні комісії керівник МНО Польщі Антоній Мацеревич наголосив, що Варшава очікує на пом’якшення позиції Берліна щодо переміщення американських військ німецькими автошляхами. Він натякнув, що однією з причин, чому Німеччина відмовляється пропускати американські війська, є тиск Росії.

Фото: radiopolsha.pl

Цього року в навчаннях за програмою НАТО "Партнерство заради миру" Anakonda-2016, які відбудеться з 7 по 17 червня, візьме участь 31 тис. військовослужбовців з 19 країн НАТО (у тому числі 12 тис. поляків і майже 14 тис. американців), а також шести країн-учасників програми, зокрема й України. При цьому завдання виконуватимуться у повітрі, на суходолі та морі на семи полігонах країни, а повітряні сили, сили спецпризначень, а також розвідувальні підрозділи тренуватимуться також і за межами полігонів.

Навчання враховуватиме також і гібридний сценарій розвитку подій. Зокрема, до уваги братимуться елементи, які спостерігаються в останніх конфліктах, у тому числі, і в Україні: інформаційний вплив, загрози у кіберпросторі, різноманітні перешкоди, вплив на цивільне населення тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-