Праймеріз у США: Трамп переміг у п'яти штатах, Клінтон у трьох

Праймеріз у США: Трамп переміг у п'яти штатах, Клінтон у трьох

Укрінформ
Фаворити президентських перегонів у США – Дональд Трамп від Республіканської партії та Гілларі Клінтон – від демократів, за попередніми результатами екзит-полів, отримали перемогу одразу в кількох штатах, де відбулися праймеріз у вівторок.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Так, за даними опитувань, проведених телеканалами CNN, FoxNews, та CNBS, мільярдер Трамп виграв у своїх суперників у всіх п'яти штатах Меріленд, Пенсильванія, Коннектикут, Делавер і Род-Айленд. Причому, за правилами внутріпартійних перегонів, він заручився більшою ніж 50% підтримкою виборців, що має забезпечити йому всіх делегатів у цих штатах.

У демократів продовжується напружена боротьба між Гілларі Клінтон і Берні Сандерсом. Зокрема, колишня держсекретар і перша леді має перевагу в Мериленді, Делавері й Пенсильванії. Сандерс переміг лише у двох штатах – Коннектикуті й Род-Айленді.

За результатами голосувань у кожному штаті, претенденти на посаду глави Білого дому виборюють голоси делегатів, які на партійних з'їздах республіканців і демократів оберуть єдиних кандидатів від кожної з партій.

Як раніше повідомляло агентство, п'ять американських штатів призначили на вівторок праймеріз, які розглядають як ключовий момент у визначенні кандидатів на президентське крісло від Республіканської та Демократичної партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-