Санкції проти Росії повинні діяти, доки триває агресія - британський експерт

Санкції проти Росії повинні діяти, доки триває агресія - британський експерт

Укрінформ
Економічні обмежувальні заходи Євросоюзу проти Росії повинні залишатися у силі, поки триватиме окупація Криму та агресія на сході України.

На цьому наголосив британський публіцист і видавець Гарі Картрайт під час інтерактивних дебатів на проекті debates.eu на тему продовження санкцій ЄС проти Росії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Поки Росія не припинить нелегальну анексію Криму, а також не зупинить активну підтримку сепаратистів на сході України, санкції повинні діяти», - наголосив експерт, який є ініціатором і автором петиції до уряду і парламенту Великої Британії щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу.

На його переконання, відсутність рішучості з боку ЄС у питанні продовження санкцій проти РФ буде сприйнята у Москві як ознака слабкості.

Опонентом Картрайта у дебатах виступає депутат Європарламенту від Естонії Яна Тоом. Модератором онлайн-дискусії визначено власного кореспондента Укрінформу у Бельгії.

Як відомо, 31 липня формально спливає термін дії економічних, секторальних санкцій ЄС, запроваджених проти Росії через агресію в Україні.

У червні лідери ЄС обговорять питання про продовження обмежувальних заходів проти Москви, які чітко прив’язані до імплементації російською стороною Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-