Lufthansa через страйк скасовує два рейси до Києва

Lufthansa через страйк скасовує два рейси до Києва

Укрінформ
Страйк шести німецьких аеропортів у середу вплине на рейси авіакомпанії Lufthansa до Києва.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в авіакомпанії.

"Рейси до Києва (Бориспіль) з Франкфурта-на-Майні 27 квітня (LH 1490 і LH 1492 о 09:50 та 22:00) відправляться за розкладом, а з Мюнхена (LH 2544 і LH 2546 о 12:25 та 19:20) анульовані", - повідомив перевізник.

Про статус рейсу можна дізнатися на сайті компанії.

Як повідомлялося, в середу страйкуватимуть аеропорти Франкфурта-на-Майні, Мюнхена, Дюссельдорфа, Кельна/Бонна, Дортмунда і Ганновера, причому кожен за  своїм графіком.

Авіакомпанія Lufthansa зараз оголосила про скасування щонайменше 895 рейсів. У регулярні відправляться лише близько 40% від планових. Постраждали 87 тис. пасажирів. У Мюнхені без змін відправляться на маршрути лише 90 літаків, 545 рейсів скасовані, включаючи внутрішні, європейські та міжконтинентальні. У Франкфурті, де страйкуватимуть з 15:00, будуть здійснені близько 500 рейсів.

У профспілці Verdi, яка організувала страйк, стверджують, що попередили пасажирів ще минулої п'ятниці.

Як уже повідомлялося, попереджувальні страйки проведуть також представники комунальних служб у Берліні і деяких містах федеральних земель Бранденбург, Північний Рейн-Вестфалія, Гессен, Баварія, а також у Штутгарті. У цих районах обіцяють перебої в роботі громадського транспорту; будуть закриті деякі дитячі садки, спортивні об'єкти; не працюватимуть телефонні інформаційні служби, прибиральники і медпрацівники.

Члени профспілки домагаються підвищення заробітної плати на 6% для 2,14 млн працівників державних і муніципальних організацій та збільшення на 100 євро на місяць допомоги на освіту.

Черговий, третій, раунд переговорів профспілки з роботодавцями має відбутися у Потсдамі 28-29 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-