Поліція Конго розігнала опозиційний мітинг сльозогінним газом

Поліція Конго розігнала опозиційний мітинг сльозогінним газом

Укрінформ
Правоохоронці у Демократичній республіці Конго застосували сльозогінний газ та відкрили вогонь у повітря, аби розпорошити мітинг, на якому мав виступати лідер опозиції Мойсе Катумбі.

Про це повідомляє Reuters.

«Катумбі повідомив, що поліція арештувала близьких до нього людей та завдала тілесних пошкоджень учасникам мітингу. Речник уряду Ламберт Менде наголосив, що правоохоронці втрутилися, аби розпорошити людей, які блокували проїжджу частину, а попередження про проведення масової акції взагалі не надходило» - пише Reuters.

Катумбі наголосив, що сутички із поліцією почалися напередодні того, які він мав виступити перед учасниками мітингу. Він додав, що це вже другий випадок застосування сльозогінного газу проти прибічників опозиції на цьому тижні.

«Моє повідомлення до влади чітке: ніщо не зможе ослабити нашу мирну боротьбу за демократію. Репресії, залякування та нещадність лише посилюють наші дії», - сказав опозиціонер.

Нагадаємо: політичні суперечки у Конго активізувалися після загибелі минулого року понад 40 учасників протесту проти чинного президента Джозефа Кабіла, якого обвинувачують в узурпації влади понад законний термін. З того часу кілька десятків критиків чинного президента були арештовані.

Опозиційні партії країни запропонували Катумбі стати єдиним кандидатом на президентських виборах, які мають відбутися у Конго в листопаді, втім він ще не ухвалив остаточного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-