Німеччина планує побудувати в Туреччині власну авіабазу

Німеччина планує побудувати в Туреччині власну авіабазу

Укрінформ
Уряд ФРН планує побудувати в Туреччині авіабазу для власних літаків-розвідників "Торнадо" і літаків-заправників, які беруть участь в операції міжнародної коаліції проти ІДІЛ.

Про це в понеділок повідомив журнал Spiegel

"Протягом найближчих 6 місяців близько 10 млн євро мають піти на створення льотних майданчиків для "Торнадо" і літака-заправника, оскільки зараз у них немає власних", - йдеться у повідомленні.

Федеральний уряд розраховує на дуже тривалу участь Німеччини у війні проти ІДІЛ, тому бундесвер планує організувати постійний порт на базі авіабази Інджирлик турецьких ВПС. База, у створення якої передбачається вкласти загалом 65 млн євро, за інформацією видання, включатиме льотне поле, казарми для 400 військовослужбовців бундесверу (15 млн євро), командний пункт (34 млн євро), полігон і центр відпочинку. На ці цілі ФРН готова витратити 65 млн євро, наголошує видання. Базу планується створити до літа 2017 року. Наразі Міноборони веде переговори про довгостроковий контракт з Анкарою.

На авіабазі Інджирлик, одній з найбільших в Туреччині, що розташована на півдні країни, вже кілька місяців базуються німецькі літаки-розвідники і близько 200 німецьких солдатів, які їх обслуговують. "Торнадо" практично щодня здійснюють вильоти. 

Як повідомляв Укрінформ, згідно з мандатом, максимальна кількість військових бундесверу в рамках цієї місії може сягати 1,2 тис. Тривалість місії - один рік з можливістю продовження. Німеччина надала для участі в коаліції шість "Торнадо", фрегат (у Середземному морі) і літак-заправник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-