У Туреччині арештували голландську журналістку за статтю про Ердогана

У Туреччині арештували голландську журналістку за статтю про Ердогана

Укрінформ
У Туреччині заарештували голландську журналістку турецького походження Ебру Умар за критику президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це передає Hurriet.

"Поліція біля дверей. Це не жарт... Я не вільна, ми збираємося в лікарні для медичного огляду, перш ніж постати перед прокурорами", - написала в Твіттері Умар.

Голландський МЗС у Твіттері пише, що він перебував у тісному контакті з Умар і місцевою владою, крім цього, посольство країни також активно бере участь у процесі.

Нещодавно Умар написала критичну статтю про Ердогана і відносини двох країн — Туреччини та Нідерландів — для нідерландської газети Metro, а потім виклала цитати з матеріалу у своєму Твіттері.

Раніше посольство Туреччини розіслало турецьким організаціям у Нідерландах лист із проханням повідомляти в електронній формі про всі випадки образи в соцмережах і ЗМІ Туреччини і особисто Ердогана. Після того, як прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте зажадав від країни пояснень, в турецькому посольстві заявили, що нота була направлена консульським чиновником, який «невдало вибрав слова».

Це вже не перший випадок, коли дії іноземних громадян викликають невдоволення турецької влади. Так, у середині квітня Ердоган подав позов проти німецького коміка Яна Бемерманна, котрий висміяв його у своєму ролику на німецькому телеканалі, в МЗС був викликаний посол Німеччини в Туреччині. Як зазначає Associated Press, всього турецька влада ініціювала близько двох тисяч судових позовів проти осіб, обвинувачених в образі Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-