Азейбарджан каже, що знищив у Нагорному Карабасі вірменський танк

Азейбарджан каже, що знищив у Нагорному Карабасі вірменський танк

Укрінформ
Міністерство оборони Азербайджану заявило про відбиту у Нагорному Карабасі танкову атаку вірменської сторони і знищення одного танку Збройних Сил Вірменії.

Про це повідомила в неділю прес-служба Міноборони Азербайджану.

"Зосередивши живу силу і бойову техніку на Агдеринській ділянці, ввечері 23 квітня підрозділи Збройних Сил Вірменії піддали інтенсивному обстрілу з великокаліберних гармат, мінометів, гранатометів і артилерійських установок позиції Збройних Сил Азербайджану... У ніч на 24 квітня противник... вивів свої танки на рубіж відкриття вогню і обстріляв наші позиції", - йдеться у повідомленні.

За твердженням Міноборони Азербайджану, вірменська сторона за підтримки додаткових сил спробувала перейти у наступ, але була зупинена вогневим ударом. "Противник втратив один бойовий танк разом з екіпажем і був мушений відступити в Агдеринському напрямі", - зазначили у прес-службі.

Підрозділи Збройних Сил Азербайджану не зазнали втрат.

Нагадаємо, Вірменія і Азербайджан заявили про порушення режиму припинення вогню на початку доби 23 квітня у зоні карабахського конфлікту. Сторони заявили про мінометний обстріл з боку один одного і роботу снайперів уздовж північних районів так званої "лінії контролю".

Ситуація у Нагорному Карабасі загострилася в ніч на 2 квітня. Почалися бойові дії із застосуванням артилерії, танків і авіації. В ООН через два дні після боїв повідомили, що жертвами озброєного протистояння стали більш яе 30 осіб, ще більше 200 були поранені.

Нагорний Карабах, автономія у складі міжнародних визнаних кордонів Азербайджану, більшість населення якої становлять вірмени по національності, одностороннім чином проголосив незалежність після війни 1988-1994 років, внаслідок якої Азербайджан втратив контроль над регіоном. У Баку вважають, що цей регіон окуповувала Вірменія. Внаслідок конфлікту навколо Нагорного Карабаху загинуло близько 30 тисяч людей.

Фото: rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-