ЄС дасть Туреччині мільярд євро на проекти для біженців - Туск

ЄС дасть Туреччині мільярд євро на проекти для біженців - Туск

Укрінформ
Євросоюз до кінця липня 2016 року має виділити Туреччині близько одного мільярда євро допомоги на реалізацію програм для біженців у рамках виконання угоди між Брюсселем та Анкарою.

Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск під час візиту до турецького міста Газіантепа, передає DW.com.

«Ці кошти - частина трьох мільярдів євро, які ЄС має виділити Анкарі в рамках укладеної в березні угоди, покликаної скоротити потік біженців з території Туреччини до Європи. Програми покликані покращити умови життя близько 2,7 мільйона сирійських біженців у Туреччині. Зокрема, йдеться про спорудження шкіл, консультативну та іншу підтримку біженців, а також забезпечення їх необхідними товарами», - йдеться у публікації.

На тлі цього федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель, що разом з Туском відвідала Туреччину, наголосила, що лише від 10 до 15 відсотків дітей біженців на даний момент можуть навчатися у школі. Причина цього у тому, що багато хто з них не живе у таборах для біженців.

Досі на реалізацію проектів для біженців у Туреччині ЄС виділив 93 мільйони євро. Віце-президент Європейської Комісії Франс Тіммерманс додав, що в майбутньому ЄС зможе укладати контракти для реалізації нових проектів напряму з турецькими освітніми відомствами.

Нагадаємо, Меркель, Туск та Тіммерманс спільно з турецьким прем'єр-міністром Ахметом Давутоглу відвідали табір сирійських біженців поблизу турецько-сирійського кордону.

Фото: Anadolu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-