У Москві пройшла конференція дитячих робіт з україністики

У Москві пройшла конференція дитячих робіт з україністики

Укрінформ
У Палаці дитячої творчості «Воробйові гори» відбулась щорічна Відкрита конференція проектно-дослідницьких робіт секції «Україністики».

Про це розповіла кореспонденту Укрінформу педагог Ніна Шовгун.

Свої українознавчі студії захищали гуртківці групи «Україністика» Центру соціогуманітарної освіти Палацу дітей та юнацтва «Воробйові гори», учні недільної школи імені Павла Поповича Культурного центру України в Москві, учні «Московської міжнародної школи» та Школи №1434 «Раменки».

Цього року в коло зацікавлень юних дослідників потрапили народні звичаї (наприклад, проект «Свято Івана Купала»), музика, кобзарське мистецтво (проекти «Українська дримба серед варганів світу» та «Кобзарі»), танці (проект «Гопак як народний танець та бойове мистецтво»), етнографія та побут, архітектура та живопис.

Низка проектно-дослідницьких робіт носила порівняльний характер. У дослідженні «Обливаний понеділок в Україні та свято Холі в Індії» порівнювалися українські Великодні та індуїстські традиції; у проекті «Музеї «Пирогово» та «Щёлоковский хутор» - український та російський музеї під відкритим небом; автори проекту «Роль ілюстрації в дитячій книжці на прикладі робіт різних художників до книги Г. Х. Андерсена «Снігова королева» вивчили та порівняли ілюстрації українського художника Владислава Єрко з роботами його російських та ірландських колег, зробили висновок про роль ілюстрацій у дитячій книжці. Автор проекту «Українська дримба серед варганів світу» не лише дослідив походження та розвиток цього древнього музичного інструменту, але й продемонстрував присутнім гру на ньому.

Дипломи лауреатів цього року отримали: Мирослав Бєлов, Ганна Васильєва, Дів’я та Арвінд Даялан, Божена Дичко, Всеволод Счотов, Катерина Толстих, Тимофій Фрік, Арсеній Шахбанов, Анастасія та Михайло Шимарови.

Приз глядацьких симпатій виборола Ганна Васильєва за проектно-дослідницьку роботу «Історія Одеської кірхи». У своєму дослідженні Васильєва не лише простежила боротьбу за збереження та відновлення унікальної пам’ятки архітектури, але й роль у цьому процесі своєї родини.

Захист проектів викликав жваве обговорення, зацікавлену дискусію, в ході якої народжувалися теми наступних досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-