Канада обіцяє не припиняти зусиль із боротьбі зі змінами клімату

Канада обіцяє не припиняти зусиль із боротьбі зі змінами клімату

Укрінформ
Канада усіляко розвиватиме відновлювальні джерела енергії, аби максимально зменшити викиди вуглекислого газу.

Про це під час церемонії підписання Паризької угоди по клімату заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Своїм підписом я даю слово, що Канада не припинить зусиль (з боротьби зі змінами клімату – Ред.). Зміни клімату перевірять наш інтелект, співчуття та силу волю. Втім, ми можемо протистояти цим викликам», - заявив Трюдо.

Він підкреслив величезні приватні інвестиції у джерела відновлювальної енергії, що минулого року досягли по всьому світу понад 300 млрд дол. «Цей тренд продовжуватиме зростання, що створює величезні можливості для Канади. Ми не можемо і не будемо ігнорувати це», - підсумував прем’єр-міністр Канади.

Він нагадав, що Канада зобов’язалася протягом п’яти наступних років виділити країнам, що розвиваються, 2.65 млрд дол. на допомогу у боротьбі зі змінами клімату. «Коли країни працюють разом, вони здатні знайти вирішення проблемі зміни клімату. Лише співпрацюючи, ми маємо змогу вчитися один в одного, спираючись на спільні знання, та розвивати економіки, які однаково чисті та конкурентоздатні», - підкреслив Трюдо.

Зазначимо, що у церемонії підписання безпрецедентного за своїми масштабами документа, який замінить Кіотський протокол і діятиме з 2020 р., взяли участь представники 171 держави. Угода має за мету утримати підвищення середньої температури в світі в межах 2°С і спробувати скоротити його до 1,5°С.

Текст Паризької угоди був затверджений 12 грудня 2015 р. у Парижі під час роботи 21-ї Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Механізми впровадження угоди будуть розроблені впродовж наступних чотирьох років та схвалені на першій сесії робочого органу Паризької угоди - Конференції сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-