Європарламент не йде на поступки Туреччині щодо скасування віз

Європарламент не йде на поступки Туреччині щодо скасування віз

Укрінформ
У Європарламенті не підтримають скасування візових вимог турецьким громадянам, доки Анкара у повному обсязі не виконає визначені ЄС вимоги.

Таку позицію оприлюднив комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ законодавчого органу ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Туреччина повинна виконати усі визначені ЄС вимоги, щоб отримати безвізовий доступ до Шенгенської зони», - наголосили у профільному комітеті Європарламенту.

Більшість депутатів відкинули пропозицію щодо послаблення цих критеріїв для Анкари та закликали Єврокомісію уважно оцінювати виконання турецькою стороною дорожньої карти з візової лібералізації.

Єврокомісія 4 травня оприлюднить доповідь про прогрес Туреччини на шляху візової лібералізації.

Як повідомляв Укрінформ, питання прискорення візової лібералізації для турецьких громадян включено на вищому політичному рівні до угоди між Євросоюзом і Туреччиною від 18 березня щодо співробітництва у подолання кризи біженців. За цими домовленостями, Анкара має отримати безвізовий режим з ЄС до кінця червня в обмін на прийняття біженців з Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-