У Бельгії висунули звинувачення підозрюваному в парижських терактах

У Бельгії висунули звинувачення підозрюваному в парижських терактах

Укрінформ
Суддя в Бельгії оголосив підозрюваному в участі в терористичних актах у Парижі минулої осені Салахові Абдесламу звинувачення у спробі вбивства працівників поліції під час перестрілки минулого місяця у Брюсселі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Йдеться про події 15 березня в одному з районів Брюсселя, коли поліція прибула обшукати, як вважали, порожнє помешкання підозрюваних у терактах і наразилася на обстріл. Тоді зазнали легких поранень четверо працівників поліції, був застрелений підозрюваний родом із Алжиру, а на місці події знайшли відбитки пальців Абдеслама, який утік. Його затримали через кілька днів на іншій схованці.

Крім того, поліція Бельгії допитує його і щодо ймовірних зв’язків із трьома нападниками-смертниками, які влаштували вибухи на летовищі і в метро Брюсселя 22 березня, внаслідок яких загинули 32 людини.

Нагадаємо: Абдеслам є головним підозрюваним у причетності до терористичних актів у Парижі 13 листопада минулого року, внаслідок яких загинули 130 людей. Як очікують, найближчими тижнями його екстрадують до Франції, де тамтешні правоохоронці можуть звинуватити його в цій причетності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-