Райтшустер: Захід робить вигляд, що на сході України все спокійно

Райтшустер: Захід робить вигляд, що на сході України все спокійно

Укрінформ
Відомий німецький журналіст і публіцист Борис Райтшустер впевнений, що на Заході недооцінюють небезпеку з боку Росії, і вважають за краще заплющити очі на те, що діється в Криму і на сході України.

Про це він сказав під час презентації у Берліні своєї нової книги «Таємна війна Путіна» (Putins verdeckter Krieg), передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Реакція ЄС, Заходу на події полягає в тому, що вони роблять вигляд, що ситуція в Криму, на сході України більш-менш нормалізувалася, що все закінчено", - вважає журналіст, називаючи це "зрадою".

Ситуація в Криму, за його словами, катастрофічна. Для татар це "жахливе дежавю", а також жахливо те, що на Заході цьому приділяють мало уваги.

На Заході, впевнений репортер, який пропрацював багато років у Москві, недооцінюють загрозу, яка йде від Росії. Але "без розуміння того, що за свободу, за цінності треба боротися, можна програти і втратити все".

"В Європі попросу не розуміють, що значить жити при диктатурі, коли люди залякані, а Путін сидить на вершині цунамі, і країна при цьому володіє ядерною зброєю. Я бачу небезпеку в тому, що в країні стільки параної, коли люди починають вірити у всю цю пропаганду", - зазначив Райтшустер.

Він також стверджує, що багато російські медіа, такі як Sputnik і Russia Today безпосередньо співпрацюють не тільки з агентами КДБ, але і співробітниками Міндержбезпеки колишньої НДР, зловісної «Штазі». Саме методами цих спецслужб, але тільки із застосуванням нових технологій, Путін користується й зараз.

«Все, що робить Путін – не ново, він відродив старі методи КДБ і Штазі», - вважає Райтшустер.

Він має у своєму розпорядженні дані, що у Німеччині проживають від 250 до 300 осіб, які пройшли підготовку в Росії і освоїли так звану «Систему» - бойові мистецтва, практиковані в спецназі РФ, вони вміють поводитися зі зброєю і вибухівкою.

«Це не означає, що завтра Путін піде на штурм Рейхстагу, але ці люди тут і вони готові», - заявив журналіст.

Райтшустер також повідомив кореспондентові Укрінформу, що в кінці травня представить свою книгу у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-