ПАРЄ обіцяє персональні санкції за переслідування Меджлісу і татар

ПАРЄ обіцяє персональні санкції за переслідування Меджлісу і татар

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію і введе персональні санкції щодо всіх причетних до політичних переслідувань в Криму.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник фракції «Народний фронт», заступник голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський, який наразі перебуває на сесії ПАРЄ.

Він уточнив, що резолюція закликає вводити адресні санкції, такі як заморожування активів, заборона на в'їзд, арешти рахунків, а також інші санкції, аж до арештів і затримань.

«Ці адресні санкції будуть вводитися в 46 державах - членах ПАРЄ проти всіх осіб, причетних до таких справ, як «справа Савченко», «справа Ахтема Чийгоза», «справа 26 лютого» та інших порушень прав як кримських татар, так і інших громадян України, політичне переслідування Меджлісу кримськотатарського народу», - написав нардеп.

«Прийнята резолюція ПАРЄ дозволить називати все своїми іменами! Російські бандити будуть вважатися бандитами на території всіх 46-ти держав-членів», - уточнив Логвинський.

«Що стосується Меджлісу і спроб Поклонської його заборонити, то на цей «слабкий писк» відповіли 46 держав - членів ПАРЄ: Асамблея засудила недавню заборону Меджлісу, як «екстремістського угруповування», визнавши, що це суперечить міжнародним стандартам і демонструє систематичне порушення прав кримських татар і буде далі ретельно стежити за процесом, а всі «маріонетки Кремля» - співучасники цього злочину - будуть притягнуті до відповідальності», - написав нардеп у своєму Facebook.

Георгій Логвинський також підкреслив, що прийнята резолюція ПАРЄ - напевно, одна з найжорсткіших.

«Українська делегація підняла дипломатичну хвилю, яка може дуже швидко змити всіх окупантів з української території! Ми будемо охороняти свою країну і боротися за майбутнє наших дітей», - резюмував представник «Народного фронту».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-