Австралійські військові залишаться в Афганістані ще на три роки

Австралійські військові залишаться в Афганістані ще на три роки

Укрінформ
Австралійські військові, котрі зайняті підготовкою підрозділів регулярних збройних сил Афганістану, залишатимуться в країні щонайменше ще три роки.

Про це повідомила медіа-корпорація АВС

«Зараз ми продовжили термін перебування ще на три роки, а коли цей період завершиться, ми знову розглянемо це питання», – повідомив журналістам командувач контингентом австралійських сил оборони (збройних сил) на Близькому Сході та в Афганістані віце-маршал авіації Тім Іннс.

Віце-маршал також зазначив, що дислокованим в Афганістані підрозділам збройних сил західних країн доводиться приділяти все більше уваги «новому ворогові» – бойовикам терористичного угруповання «Ісламська держава».

На початку поточного року чисельність австралійського контингенту в Афганістані становила близько 250 чоловік. Австралійські військові зайняті підготовкою підрозділів місцевих регулярних збройних сил. У січні в Кабулі з коротким візитом побував прем’єр-міністр Малколм Тернбулл, який повідомив про плани збільшити австралійський контингент дислокованої в Афганістані міжнародної місії інструкторів і радників НАТО «Рішуча підтримка» приблизно на 20 чоловік.

Фото: rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-