Знайдені біля Мозамбіку уламки належать малайзійському Боїнгу – міністр

Знайдені біля Мозамбіку уламки належать малайзійському Боїнгу – міністр

Укрінформ
Міністр інфраструктурного розвитку та транспорту Австралії Даррен Честер заявив, що виявлені біля берегів Мозамбіку предмети, судячи з усього, є уламками крила зниклого в Індійському океані два роки тому Boeing MH370, що належав Малайзійським авіалініям.

Про це повідомила прес-служба Мінтрансу Австралії.

«Збережені на «мозамбікських» уламках забарвлення і знаки відповідають фарбам і трафаретам, які використовує авіакомпанія «Малайзійські авіалінії». Це означає, що згадані предмети майже напевно є уламками MH370», – заявив Даррен Честер, коментуючи роботу з ідентифікації доставлених до Австралії предметів, знайдених в Мозамбікській протоці, яка досі триває у лабораторії Канберри.

Наприкінці минулого місяця китайське судно Dong Hai Jiu 101, яке бере участь у пошуках, в результаті розриву кабель-троса втратило глибоководний сонар, що дещо сповільнило роботу. Міністр повідомив, що сонар було виявлено та успішно піднято з дна, уточнивши, що після того, як його перевірять фахівці в порту Фрімантла, судно повернеться в пошуковий район.

Честер також заявив, що учасникам пошуків зниклого авіалайнера залишається обстежити ще 20 тисяч квадратних кілометрів розташованої в океані на захід від Австралії пошукової зони загальною площею 120 тисяч квадратних кілометрів.

Співробітники Австралійського бюро безпеки на транспорті підтвердили факт доставки до Канберри уламків, знайдених у узбереж ПАР і Маврикія. Ці предмети також можуть виявитися уламками зниклого авіалайнера.

Як повідомляв Укрінформ, у Папуа-Новій Гвінеї розбився літак, є загиблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-