Праймеріз у Нью-Йорку: Трамп і Клінтон підтвердили лідерство

Праймеріз у Нью-Йорку: Трамп і Клінтон підтвердили лідерство

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Республіканської партії мільярдер Дональд Трамп отримав впевнену перемогу на праймеріз в штаті Нью-Йорк, у той час як демократка Гілларі Клінтон лише на кілька відсотків випередила свого внутріпартійного конкурента.

Такими є попередні результати екзит-полів, оголошені у вівторок одразу після закриття виборчих дільниць, передає власний кореспондент Укрінформу.

Екзит-поли проводились різними телеканалами та компаніями, у тому числі CNN, MSNBS, NBS News. При цьому результати опитування виборців на виході мають однакову тенденцію.

Так, Дональд Трамп є безумовним лідером серед республіканських кандидатів, заручившись підтримкою понад 70%. Його найближчий суперник, сенатор від штату Техас Тед Круз отримав розгромну поразку, опинившись на останньому місці.

У стані демократів, за попередніми даними опитувань, Гілларі Клінтон у своєму "домашньому" штаті отримала лише незначну перевагу над єдиним суперником Берні Сандесром.

Тим часом, до фінішної прямої залишається ще два місяці перегонів. За цей час кандидатам потрібно набрати необхідну кількість делегатів, які голосуватимуть за них на партійних з'їздах у червні. Для перемоги в Республіканській партії кандидату знадобиться 1237 делеагтів, щоб виграти номінацію від партії. На нинішньому етапі Дональд Трамп виглядає явним фаворитом з 755, Круз має підтримку 543-х.

У Демократів необхідно мати 2383 делегатів для перемоги в номінації. Гілларі Клінтон, за результатами попередніх праймеріз, отримала підтримку 1411, Берні Сандерс - 1179.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-