У Штатах пояснили, чому есмінець не стріляв по російському Су-24

У Штатах пояснили, чому есмінець не стріляв по російському Су-24

Укрінформ
Інцидент з підльотом російського Су-24 до есмінця "Дональд Кук" мав усі підстави для застосування зброї по ньому на ураження, втім капітан корабля продемонстрував холодну стриманість, визначивши відсутність небезпеки з боку неозброєного літака.

Про це йдеться в матеріалі центрального американського телеканалу CNN.

"Кожен командир корабля військово-морських сил США уповноважений приймати рішення щодо самооборони корабля та його екіпажу", - цитує телеканал високопоставленого представника американських ВМС.

Чиновник, ім'я якого не називається, додав, що у випадку з підльотом неозброєного російського літака до ракетоносця "Дональд Кук" командир корабля прийняв рішення, що маневри росіян не становили небезпеки, втім були непрофесійними. На есмінці "не відчули загрози, тому не застосовували тактичної зброї", зазначило джерело.

Колишній командир зі складу ВМС США Рік Хоффман також високо оцінив рішення командира корабля, зауваживши, що "капітан есмінця виявив надзвичайний професіоналізм і стриманість".

Хоффман, який раніше командував фрегатом і крейсером, зазначив, що дій російського літака було достатньо, щоб вогонь по ньому був виправданий. Водночас, додав він, "у цьому конкретному випадку, з моєї точки зору, його дії (капітана есмінця - ред.) були правильними".

Коментуючи мотиви подібної поведінки, Хоффман зауважив, що "президент Путін явно грає на внутрішню політику."

Як повідомляв Укрінформ, на початку минулого тижня російські бойові літаки Су-24 кілька разів пролітали в небезпечній близькості від американського ескадреного міноносця "Дональд Кук" у Балтійському морі. В одному з таких випадків йшлося про наближення літака на півтора десятків метрів. Як зазначається, російські Су-24 не мали зброї на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-