Президент Бразилії назвала імпічмент спробою путчу

Президент Бразилії назвала імпічмент спробою путчу

Укрінформ
Президент Бразилії Ділма Руссефф категорично відкидає можливість своєї відставки. Спробу усунути її від посади за допомогою процедури імпічменту Руссефф назвала "спробою путчу".

Про це повідомляє DW.

Напередодні ввечері, коментуючи рішення Палати депутатів Бразилії про її усунення з поста, Руссефф заявила про намір продовжувати боротьбу. Наполягаючи на тому, що не здійснювала ніяких злочинів, вона відкинула можливість проведення дострокових виборів або формування нового уряду.

Після несподівано великої переваги, отриманої противниками Руссефф у нижній палаті Національного конгресу Бразилії (367 голосів за імпічмент, 137 - проти) її доля буде вирішуватися, швидше за все, у травні під час голосування у верхній палаті - Федеральному сенаті. Для імпічменту буде достатньо простої більшості голосів.

Ділма Руссефф, яка представляє помірну ліву Партію трудящих, звинувачується в корупції, пов'язаної зі скандалом навколо бразильської нафтової компанії Petrobras, а також у доведенні економіки країни до найбільшої рецесії за останні десятиліття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-