Євроінтеграція Молдови зазнала краху - соціалісти

Євроінтеграція Молдови зазнала краху - соціалісти

Укрінформ
Голова Партії соціалістів Республіки Молдова Ігор Додон вважає, що «історія успіху», про яку говорили європейські політики, провалилася, а європейська інтеграція Молдови зазнала краху.

Про це політик заявив під час прес-конференції в Страсбурзі після засідання ПАРЄ, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Якщо в 2009 році за європейську інтеграцію Молдови виступали 70% громадян, то тепер їх число скоротилося вдвічі і становить близько 34%. Зниження цих показників повинно змусити європейських політиків замислитися і визнати, що історія успіху, про яку говорили в Брюсселі, Страсбурзі та інших європейських столицях, провалилася. Європейська інтеграція Молдови зазнала краху завдяки молдавським політикам і олігархам, яких в Євросоюзі опікали і продовжують опікуватися», - зазначив Додон.

Лідер молдавських соціалістів «попередив»: якщо зовнішні партнери Молдови не змінять свого ставлення, ситуація лише погіршуватиметься, а соціальний вибух стане неминучим.

Додон заявив також, що молдавська опозиція буде наполягати на розпуску парламенту та проведенні дострокових парламентських виборів, причому вони, за його словами, повинні відбутися в один день з президентськими - 30 жовтня цього року.

Для досягнення своїх цілей Партія соціалістів планує найближчим часом ініціювати вотум недовіри уряду під керівництвом Павла Філіпа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-