ІДІЛ втрачає доходи і території - аналітики

ІДІЛ втрачає доходи і території - аналітики

Укрінформ
Аналітична фірма IHS, що базується у США, заявила про скорочення приблизно на  третину за останні 15 місяців доходів терористичного угруповання "Ісламська держава".

У своїй доповіді, опублікованій 18 квітня, аналітики назвали таку ситуацію загрозою для довгострокового панування ісламістів на підконтрольних їм територіях, інформує Radio Free Europe/Radio Liberty

"Доходи угруповання знизились до $56 мільйонів у березні з $80 мільйонів на місяць в середині 2015 року", - зазначили в IHS.

Аналітики також зазначають, що видобуток нафти в контрольованих бойовиками районах впав до 21 тисячі барелів з 33 тисяч барелів з того часу, коли виробничі потужності зазнали руйнувань через повітряні удари.

Водночас, бойовики ІДІЛ втратили 22% територій в Сирії та Іраку і нині контролюють життя понад шести мільйонів осіб замість дев'яти, що означає зменшення "податкової" бази. Тому ісламісти ввели нові податки за встановлення супутникових антен чи вихід з міста.

Нагадаємо, за останніми даними, кількість бойовиків "Ісламської держави" в Сирії та Іраку становить близько 20-25 тис., водночас близько 6,5 тис. терористів зосереджені на території Лівії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-